27
May
Off

Fantasy och science fiction

Är du en av dem som älskar hjältar och övernaturliga världar? De senaste åren har intresset för fantasyböcker ökat enormt. Kanske behöver vi människor försvinna in i en annan värld ibland. En värld där våra vanliga regler försvinner och allting kan hända.

Vad är fantasy och science fiction

De som läser fantasy och science fiction uppskattar de övernaturliga inslag som finns i böckerna. Händelserna utspelar sig i avlägsna världar som lockar oss läsare. Som läsare kan du befinna dig i en värld med vampyrer eller någonstans i framtiden. Egentligen är denna typ av genre inget nytt. Stora verk som Dantes Inferno skulle man klassa som fantasy i dagens samhälle.

Intresset fortsätter att öka

När Sagan om ringen lanserades som film så ökade intresset för fantasy enormt. Dessutom blev många killar intresserad av denna genre efter att de spelat dataspel som utspelade sig i världar inspirerade av science fiction och fantasy. Många fick upp ögonen för fantasy och insåg att det inte bara handlar om sagotema. Karaktärerna i böckerna är ofta komplexa och intrigerna bjuder in till spänning på hög nivå. Är du en av dem som älskar fantasy så kan du vara glad. Utbudet av dessa böcker fortsätter nämligen att växa.