25
Sep
Off

Xena – Krigarprinsessan

Det var 1995 som den första delen av Xena – krigarprinsessan såg dagens ljus. Fram till 2001 och efter 6 säsonger så tackade prinsessan för sig och drog sig tillbaka.  Serien utspelar sig bland demoner, gudar och krigsherrar som Xena och hennes vänner fajtas mot.

Det hela tog fart efter serien om Hercules där Xena förekom i 3 avsnitt. Som spinoff så fick Lucy Lawless sitt stora genombrott med den egna serien Xena – kronprinsessan. Som med många populära serier så blev det en stor affärssuccé då produkter som dräkter, leksaker och annat började säljas kring serien. Under inspelningarna av serien så hade skådespelarna fått träna kampsporter för att kunna slåss på ett sätt som passade för deras karaktärer.

Även att rida hästar innebar en viss träning för vissa skådespelare. En hyfsad påkostad serie med häftig kostym och inspelningsmiljöer. Serien spelades in på Nya Zeeland. Förutom Lucy Lawless som Xena så hittar vi följande skådespelare i rollistan: Renee O’Connor som Gabriella, Ted Raimi som Joxer,  Kevin Smith som Ares, Bruce Campbell som Autolycos och Karl Urban som Kejsare Julius Ceasar.